Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Shimano

Shimano

 

Érdekesség a Shimano-ról...

1921 februárjában az akkor 26 éves Shozaburo Shimano megalapítja a Shimano Iron Works vállalatot Higashi Minato-ban, Sakai városban. Egy roskadozó celluloid gyár mellett bérelt havi 5 yen-ért egy 40 nm-es műhelyt, ahol akkoriban csupán egyetlen, kb. 1,8m hosszú fémeszterga gépe volt. Ezt is a Sano Iron Works cégtől kérte- és kapta kölcsönbe, köszönhetően a tulajdonossal való jó kapcsolatának.

shimano-alapitoja.jpg

 

A cég neve 1940-ben Shimano Iron Works Co. Ltd-re változott. Alapítója és első elnöke Shozaburo Shimano. A kis egyszemélyes műhely 19 év leforgása alatt egy közel 300 fős nagyvállalattá csépesedett. De hol volt még az út vége?

A vállalat fő gyártási profilja a bicikli alkatrészek voltak.

Számunkra horgászok számára a vállalat életútja csak évtizedekkel később vált érdekessé, mikor is megkezdődött az első Shimano horgász orsók sorozat gyártása.

A vállalat sikeresen ültette át azt az óriási műszaki, gépészeti tudást, valamint gyártási tapasztalatot, amelyre a korábbi években tett szert sikeresen.

Ennek köszönhetően a vállalat rögtön képes volt csúcskategóriás termékekkel megjelenni a horgásziparban. A későbbi évek folyamán a piaci verseny erősödése azonban szükségessé tette, hogy minél szélesebb körben legyenek képesek kielégíteni a vásárlói igényeket. Ezért a Shimano palettáján is megjelentek az alacsonyabb árujú és ezzel alacsonyabb minőségi kategóriát képviselő termékek is.

Ennek ellenére a Shimano cég palettáján ma is megtalálhatók azok a termékek, amelyek még a régi klasszikus értelembe vett minőséget hivatottak képviselni.

A teljesség igénye nélkül most ezekből állítottunk össze egy csokorral.

 

Bojlis kategória

Shimano Big Baitrunner LC 14000 XTB nyeletőfékes orsó

shimano-big-baitrunner-lc-14000-xtb-nyeletofekes-orso.jpg

 

 

A SHIMANO Big Baitrunner XTB LC 14000 főbb technikai jellemzői:

  • Hidegen sajtolt alumínium AR-C dob dob
  • Masszív fém hajtókar
  • Könnyű és szuper erős XT-7 carbon ház és rotor
  • 2 sebességes Aero Wrap II dobemelés
  • X-Ship meghajtó rendszer Alumínium hajtókar
  • 4+1 db porvédett (A-RB) rozsdamentes acél csapágy
  • Precíziós első- és nyeletőfék rendszer
  • Fékerő: 20 kg
     

 

 

Feeder kategória

 

Shimano ULTEGRA 3500 XSD Competition

shimano-ultegra-3500-xsd-competition.jpg

 

 

 

A Shimano ULTEGRA 3500 XSD Competition elsősorban a feeder horgászatban használatos. Alkalmas a viszonylagosan nagyobb dobótávolságok eléréséhez. Robosztus erős orsó minőségi alkatrészekből összeállítva. Nehezebb terepen is bátran bevethető.

 

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 7828
30 nap: 76
24 óra: 3